פרמידת המזון החדשה

משרד הבריאות האמריקאי הציג ב- 17.04.2005 את “פירמידת המזון החדשה”,
המתבססת על המלצות תזונתיות חדשות.

הפירמידה מורכבת מפסים צבעוניים המייצגים את כל קבוצות המזון. כל צבע
מייצג קבוצת מזון אחרת. המסר הוא שאנו זקוקים לכל אבות המזון (קבוצת המזון) כדי לשמורעל בריאותנו.

כל פס צבעוני תופס את מקומו של החלק היחסי של אותה קבוצה, שהוא מייצג, בתזונה שלנו:

הצבע הכתום מייצג את קבוצת הדגנים. זהו הפס העבה ביותר. מומלץ לצרוך
“דגנים מלאים” כמו, שיבולת שועל, אורז מלא, בורגול וכו’.

הצבע הירוק מייצג את קבוצת הירקות. מומלץ לאכול ירקות בכל הצבעים.

הצבע האדום מייצג את קבוצת הפירות. מומלץ לגוון בצריכת פירות.

הצבע הצהוב מייצג את קבוצת השומנים. זהו, כמובן, הפס הדק ביותר. מומלץ
לצרוך את רוב השומנים מן הצומח ולהפחית צריכת שומנים מוצקים כמו מרגרינה וחמאה.

הצבע הכחול מייצג את קבוצת החלב. מומלץ לבחור במוצרי חלב דלים בשומן.

הצבע הסגול מייצג את קבוצת הבשר והקטניות. קבוצה זו כוללת גם דגים, ביצים ואגוזים.

יש לבחור בנתחים רזים או דלים בשומן, שאותם מומלץ לבשל, לאפות או לצלות בגריל.

לגבי דגים, יש להעדיף את אלה שעשירים בחומצות שומן מסוג אומגה-3, כמו
סלמון והרינג.

בבסיס הפירמידה הפסים רחבים יותר, והדבר מדגיש, שבתוך כל קבוצה יש מזונות
בריאים יותר, ואותם מומלץ, כמובן, לצרוך יותר.

המדרגות בצד הפירמידה הינן תזכורת לחשיבותה של פעילות גופנית.

לראשונה מודגש, כי פעילות גופנית קשורה קשר הדוק ביותר לאכילה בריאה
ולשיפור אורח-חיים.

המוטו המלווה את הפירמידה הוא – הדרגתיות. גם צעדים קטנים והדרגתיים
יביאו לשיפור בסגנון החיים ומכאן – לבריאות טובה יותר.

פורסם בקטגוריה כללי. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.